05 december 2007

Ja, vad ska man säga?

Systematiskt köttfusk på ICA

 

Snart är det jul, en av årets viktigaste mathelger. Men vad händer bakom köttdisken på Sveriges största matvarukedja - när kunderna inte ser? Gårdagens köttfärs som etiketteras om till nytt datum. Gammalt kött som mals ner till köttfärs. Kött som plockas upp från golvet och säljs - så ser verkligheten ut på ICA.


Texten ovan är från Svt:s hemsida och var även innehållet i kvällens "Uppdrag granskning". För er som inte såg avsnittet så går det i repris 6/12 och 8/12. Se det! Det var mycket intressant.


1 kommentar:

Anonym sa...

Antagligen funkar det så på flera affärer än ICA, de hade väl bara oturen (turen) att bli avslöjade.
"Det man inte vet det lider man inte av" heter det ju, men otroligt snubbigt är det.

// Kräksjuk lagom till jul....